Bloggintresserade lägg dig gärna som följare

måndag 16 augusti 2010

 Sent på fredagskvällen tändes algrunds fyr för första gången (det finns många öar med det namnet).Det är min händige man som står bakom det projektet.

Han har gjort den av gamla grå bräder,med en omgjord solcellslampa till el och en symaskinslampa innuti .Men en symaskinslampa lyser väldigt bra,vi såg den nästan från båthamnen 2km bort. 

Karl-johans svampen var så här liten det fanns ganska gott om dom nu men tyvärr är dom dåliga nästa gång vi kommer dit.

På lördags förmiddagen hördes massor med båtljud det kom en hel armada med båtar vi räknade till 12st efter varandra

 Vet inte varifrån dom kom eller vart dom for.Alla män hade tydligen kommit överens om samma klädsel för alla hade Adamsskjortan på.Jag sade om dom  kommit överens om den här utfärden på förhand kan man nog säga att dom hade tur med vädret(30gr i skuggan)

 Var och vattnade grannes blommor då såg jag den här svalan så jag gick o hämtade kameran,när jag höll på o fotograferade den hörde jag att Selma hade jagning på gång så jag vände kamera mot det hållet o knäppte o jag fick av en slump med hennes kompis

en liten harpalt i flykt

strax därefter kom hunden .På fredagkväll då vi kom dit försvann hon med flytvästen på ,då jag äntligen fick fast henne var alldeles våt.Nu får haren vara i lugn o ro några dagar.

På lördagkväll var  vi o hälsade på min väninna o hennes man det var första gången vi var till deras sommarstuga,den var  högt belägen med en härlig utsikt 

Den här bilden är tagen innåt land o den föregående ut till havs

 Det här är utsikten från huset ,Det var så varmt att vi satt ute hela kvällen.Nu är det mycket kyligare idag har det väl varit som varmast 19 grader o  nordanvind.

3 kommentarer:

 1. Händig man du har. Fyren är ju som gjord där vid vattnet. Jag måste ut och kolla om mina karljohanssvampar syns till. De växer i blomrabatten. Det är godaste svampen jag känner till!

  Kram Gugi

  SvaraRadera
 2. Trevligt med fyren.
  Härligt väder det varit över helgen, själv har jag varit i Stockholm några dagar. men vädret var lika härligt där också.

  SvaraRadera
 3. Oj, du har verkligen hunnit med kameran, både mängd- och innehållsmässigt!! Kul att få så fina bilder på djur. Fyren blev jättefin, en sån borde man ju ha, kanske nån gång...;)
  Ha en skön helg
  Marianne

  SvaraRadera