Bloggintresserade lägg dig gärna som följare

tisdag 7 december 2010

Stockholmsresan del 2 skrattfest !!

 Ni kan ju föreställa er hur bra den här bilden kunnat bli, det var så kallt att jag fick värma kameran hela tiden ,så det var att vara snabb att fotografera . men jag tyckte att drottning gatans julbelysning borde få komma med.

 Så till dagens ämne ,skrattfest hade resan också kunnat heta,tack vare dom här båda Stig o Lasse,österbottens svar på  Sveriges  Stefan o Krister .Lasse Eriksson från Närpes känd i  hela    svenskfinland  för sin sång på   Närpes dialekt o revy aktör med andra ord en spelevink ,han var med som guide på resan,Stig var med som passagerare ,känd i hela Österbotten som bla kommunpolitiker.Att få dom här båda på samma buss ,jaaa mina skrattmuskler är sjuka idag o min röst är hes av allt skrattande(första kunden som ringde idag frågade om jag var sjuk).Vi hade som följetong i bussen från morgon 1 då Lasse frågar i den kalla Stockholms morgonen om någon har en  rock att låna honom , för frun hans(var med på resan)   hade glömt att ta hans jacka med,det var första misstaget hon gjort efter 20 års äktenskap.Vi  tyckte nog synd om honom i den kylslagna morgonen,kl 12 på dagen gick han ännu ute utan rock.På kvällen när vi for till Cirkus uppenbarade han sig i den här( det blev rock i bussen o rock på cirkus)

 som vi kallar för finsk nationaldräkt (vindtygsjacka) o denna jacka blev en historia för sig varje dag, varje gång vi sågs.  Vi undrade var han köpt den,

 om det var här eller  ? Kan nämnas att vi skrattade åt deras skämt så vi fick torka tårarna , hoppas ingen fick sin make up fördärvad,kan  nämnas att vår chaufför  Niklas deltog också i samtalet . Han låg över ratten i skratt o tyckte att det var bra att vi någon gång fick tyst på Lasse,som alltid brukar få sista ordet.Alla som känner Lasse vet att han inte brukar  bli utan att säga.Jag kan inte återge allt som sades ,men ni som var med vet ju att läsa mellan raderna.

 Jaaa om det kunde upprepas allt som blev sagt i den här bussen  de här 3 dagarna ,så blev det en hel komedi.

 Hur var det nu var det här Grand H-tell eller

 på väg

 till cirkus ( alla bilder tagna genom bussfönstret )

 Julbelysning utanför NK Hela NKs  fasad  med girlanger,

 Det fanns många vackra julbelysningar

 (blänket på himlen är från bussfönstret)

 i Gallerian

 vid Sergels torg
Fortsättning följer imorgon med Skansens julmarknad.Här har det kommit snö sedan vi kom hem idag har det varit ca -3 grader .Ha det bra !

14 kommentarer:

 1. Ni verkar ha haft en otroligt fin resa! Ett gott skratt förlänger livet heter det ju!! Nyttigt att träna skrattmusklerna också däremellan ;O)


  Kram Gugi

  SvaraRadera
 2. Låter som en härlig resa! Fina bilder. Jag har just kommit in från snöskottning igen. Det är helt blid snö här nu just och droppar från taket, så tänkte jag måste få bort det mesta innan det fryser på i natt.
  Ha en skön kväll! Kram, Mona

  SvaraRadera
 3. Låter verkligen som en jättelyckad resa!
  Det ska bli kul att höra fler detaljer ;)
  Vi ses imorgon!
  Kram, Linda

  SvaraRadera
 4. Underbart med sådana personer i sällskapet och ett skratt förlänger livet. Roligt att ni haft en trevlig resa till Sverige.
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 5. Jo jag vet, resor med skratt lever man länge på!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 6. Verkar vara en toppenresa du varit på...
  sån man minns och gläds åt länge efteråt...
  ser fram emot skansenbilder ;)
  kram ullamaria

  SvaraRadera
 7. Förstår att det har varit en trevlig resa!

  SvaraRadera
 8. Låter som en riktigt rolig resa! Trevliga bilder från storstan!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Det är bra trevliga de där "charter"-resorna! För två år sedan gjorde vi en dylik resa under självständighetshelgen till Skansens julmarknad. :o)

  SvaraRadera
 10. Ååååh, precis samma resa som vi var på!! Fast vi hade inte med Lasse... :) Visst var det vackert med all belysning på stan! Kanske ni också såg Queen-musikalen?

  Jag har knappt läst några bloggar på senste veckorna, nu måste jag kika runt här en stund!
  Må så gott och så önskar jag dig en god julhandel!
  A-C

  SvaraRadera
 11. Åh, Så vackert jag riktigt känner julkänslorna.....
  Stockholm är bra vackert....

  Ha en fortsatt fin vecka!
  Julkramar till dig!
  Therese

  SvaraRadera
 12. Man kan nog förstå att ni hade roligt när ni hade dom två med. De kan konsten att dra igång skrattsalvor. Gissar att hela bussen kom igång på det viset. Ha en bra dag.

  SvaraRadera
 13. Låter som att ni hade en helt underbar resa.
  Fina bilder du har tagit trotsat bussar ju rör på sig.
  Kramar:)

  SvaraRadera
 14. låter som en ROLIG resa, det där!

  SvaraRadera