Bloggintresserade lägg dig gärna som följare

onsdag 19 januari 2011

Hjälp, stoppa export av snö från Sverige

Bilar årsmodell -11 ,dagens väder , 30-40cm snö ,tur att man har höga stövlar,

otroligt så mycket snö vi fick ,efterlyste export av snö från Sverige före julen ,men nu är vårt lager mera än fullt så ni kan stoppa exporten nu.

 Kladdig snö som satt sig i träden ,det är så man tror att björkarna ska rämna av tyngden.

 det börjar se ut som fjolårets snöbild

 Tog några bilder när jag kom hem i mörkret,lyktorna har fått stora hattar

 julgranen,ser rent skamsen ut


 trädgårdsbelysningen kan numera kallas grottbelysning

Sonen har varit i snösvängen före jag kom hem,förstås råkar det sig att min man är på kurs från jobbet  den här veckan (i Åbo)

Det är mitt stenparti som döljer sig bakom snön. En del av den här snön hade jag framför garaget i morse,när jag stängt dörren o skulle backa  var det tvärstopp ,då var goda råd dyra körde fram så det tog nästan i dörren sen full gas  bakåt o se det gick vägen.nu är vägen ner till byn i så dåligt skick att man tror att bilen ska bli till bitar ,eller om man tar det på ett annat vis gratis massage.Linda som jobbar hos mig ringde o hade feber tillkallade pensionär Maj -Lis ,för jag väntade ju försäljare 9.30 .Tiden gick o 10.30 ringer hon att den tragiska olycka som skett utanför Närpes ,gjorde att hon var försenad eftersom vägen var stängd o hon måste köra en omväg,kl 11 kom hon ,hala dagen har fortsatt på det här viset,sen var det att söka bil o köra hem ,det väntas mera snö på lördag,från det ena till det andra,förresten är det någon som vill ha snö,ha det bra i vinterkvällen!

12 kommentarer:

 1. Tror abslolut att det är minst lika mycket snö som ifjol men den här gången fick ni betydligt mera än vi Då menar jag bara just här för det är ju lite olika.

  SvaraRadera
 2. Helt otroooligt! Men alla har visst inte fått lika mycket, längre inåt landet har det kommit betydligt mindre snö. Ha det gott i snömängden! Vi ska hoppas att det räcker till nu ;O)

  Kram Gugi

  SvaraRadera
 3. Nej, tack behåll Du snön;)
  Vi hade töväder här i två dagar och blev av med en del, kanske Ni som fick återanvända vår snö;)
  Otäckt när vägarana blir så där otäcka och det händer olyckor, då drar man en suck av lättnad när man kommer fram dit man skall!
  Gillar Din körstil ut från garaget;)
  Kram!
  annette

  SvaraRadera
 4. Men stackars er vad mycket snö ni fått. Inget att glädjas åt nu. Tur att sonen hjälper till med skottningen när inte din man är hemma.
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 5. Så mye snø dere har fått.
  Ellers takk, vi har det bart nå så vi trenger ikke snø.
  Her har vi tåke og det er så fuktig at vi har klunk is utenfor.
  Klem fra Mio

  SvaraRadera
 6. Ja nu har vi nog snö så att det räcker och blir över! Även jag har min snöplogare/skottare borta så i dag har jag pulsat i snön eftersom jag inte vågar utsätta min hand för skottning ännu.

  SvaraRadera
 7. Hoppsan så mycket snö ni fått! Visst kunde det räcka nu med den snö som finns utan att det kommer mer! Här har vi fått minusgrader igen efter några dagar med plusgrader, men ingen nederbörd än så länge, vill inte ha mera heller! Nu är det bara halkigt!

  SvaraRadera
 8. Men kors i taket.. så himla mycket snö ni har. vi hade mycket snö för en veckas tid sedan men mycket försvann när vi hade plus grader ett par dager.
  Men vilka härliga vackra bilder du har tagit här . även om det är mycket snö så kan jag inte annat än att bara sitta och njuta av dom :)
  kramizz :)

  SvaraRadera
 9. Jösses så mycket snö, undrar om ni hinner få någon sommar i år;)
  Kam Susanne

  SvaraRadera
 10. Även här finns fortfarande allt för mycket snö. Exporterar gärna till extra lågt pris...

  SvaraRadera
 11. Ja, jo, tack, jag vill ju gärna ha mer snö och vår har ju försvunnit till stor del. Jag vill gärna ha det inbäddat, vitt och vackert ett tag till för jag tror inte det är dags för vår ännu och då vill jag ha snö och kallt!
  Men oj, så mycket snö ni fått!
  Kram

  SvaraRadera
 12. Hei.
  Det var mye snø dere har fått, her har snøen begynt å forsvinne. Men nå har vi fått kuldegrader igjen, så den varer vel en stund til.
  ha en fin dag, klem.

  SvaraRadera