Bloggintresserade lägg dig gärna som följare

lördag 29 januari 2011

Snöeländet

Raset av taket har väl upptagit mångas tid idag ,

 man kunde tro att dom som kör bort snöeländet har en ny tipp hos oss,efter en titt ut genom fönstret

 Så här såg det ut på vår trappa på baksidan av huset idag

 Så här såg vägen ut när jag for till jobbet idag,trodde jag tagit fel o kommit i en potatisåker i stället,det blev krypkörning i treans växel o hopp om att hållas på vägen tänkte för mig själv att i dag vågar inga kunder sig ut ,tji fick jag ,värmegrader får vem som helst ur stugorna.+ 2 grader visade termometern på idag ,kan nämnas att det regnat hela natten . Ingen kunde göra sig besväret att hälsa på oss,om man inte hade 2 meter långa ben förstås

 Min lyktor  blev begravda  i lavinen

 På bättre humör än i går kväll då hon skakade så man blev rädd ,vi får nog förvarna veterinären om lugnande medel till nästa snöras ,har svårt att förstå varför snön är så där otäck när  vi måste hålla fast henne när vi skjuter raketer så att hon inte springer efter dom .

 i dag var det alla fordonens dag i snöröjningen

 Selma fick besök av grannen Jappe

 Den vanliga snöskottan fick ligga o vila idag


 Nu har vi kommit till insikten om att vi tappat en del av utsikten(vardagsrumsfönstret)

 Snöns egna skulpturer

 Nu har gårdagens tulpaner börjat visa sin insida ,trevlig lördagskväll!

13 kommentarer:

 1. Ni verkar ha det väder vi hade för så där 2-3 veckor sedn när takrasen var som värst, här följde det med en hel del tegelpannor i farten.
  Tack och lov stod ingen under då, förstår Selmas rädsla för det låter ju nästan som om husen skall rasa samman när snön far ner!

  Har inte kommit till vinet ännu, men snart så!!

  Ha en skön kväll!

  annette

  SvaraRadera
 2. Det var värst vad mycket snö det rasat ner från taket hos er. Här finns inget kvar på taken, har ramlat av för länge sedan.

  SvaraRadera
 3. Men herre jösses ... med snö ni har ... ujamejen ..det var inte dåligt .... det är nog till och med mer än vad vi hade här förre vintern.. och vilken väg du var tvungen att åka på .. hjälp säger jag bara . nu är det bara att hoppas att det blir lite varmare hos dig så något av all den snö kan försvinna... jisses... jisses

  SvaraRadera
 4. Så märkligt det är med Selmas rädsla men visst är det otroliga krafter bakom när den tunga snön får fart! Snömängden är kolossal...

  Kram Gugi

  SvaraRadera
 5. Ja vem hade väl trott att vi skulle få så mycket snö i år efter förra vintern? Det var inge kul att köra bil idag heller. Bäst att ha en spade med sig i bagaget :)

  Hoppas att ni får en lugnare natt! Kram

  SvaraRadera
 6. hej nette!
  jessos så myki snö! de ser faktiskt ut som om kommun sku ha tagit er gård till avlastplats för snön... =)
  vet du, de hopar sig me mässor i min branch alltid i januari, men sen händer inget förrän det blir dags för trädgårdens vår i åbo, eller hesa. dom turas om! dit brukar ja va åxå, och ibland till stockholm på trädgårdsmässa =)
  sku de gå ti ha de som yrke skulle ja alldeles säkert för trettio år sen utbildat mig till mässbesökare! tycker massor om att gå på mässor! =)
  kram
  susanne

  SvaraRadera
 7. Jisses vilka snömängder ni fått att hantera. Var rädd om ryggen!

  SvaraRadera
 8. Oj, så mycket snö ni har och så mycket som rasat ner. Förstår att er vovve blir rädd!

  Hälsningar Agneta

  SvaraRadera
 9. Det var attan så mycket snö ni har. Här har det inte snöat på ett tag.
  Ha en fin söndag

  Kram
  annika

  SvaraRadera
 10. Åh, Vad snö ni har.....
  Vilken vacker bild du tagit på den röda tulpanen!

  Hoppas att du får en sköön söndag!
  Kraam Therese

  SvaraRadera
 11. Så sant som det är sagt, det är nog ett snöelände!
  Nu får vi bara hoppas det inte kommer så mycket till. Ha en bra söndag! Jag skall snart fara ut och försöka hacka bort snö framför garaget...
  Kram, Mona

  SvaraRadera
 12. Oj, det var värst! Det har inte rasat från vårt tak. Det skulle gärna få göra så. fadern är portförbjuden att gå upp. :o)
  Ha en skön dag!

  SvaraRadera
 13. Oj då vilken snömängd,o jag som tycker vi har mycket snö,taket är skottat två gånger,men nu kommer det ner av sig själv,dagarna är ju varma +2(hm)På gatorna här i vår lilla stad känns det som om bilhjulen är fyrkantiga!
  Ha en skön söndag!
  Kram!

  SvaraRadera