Bloggintresserade lägg dig gärna som följare

söndag 20 november 2011

Frostmorgon o gamla kameran

Solen gick upp till en frostbiten morgon

När jag såg solen så var det fort fram med kameran ,det blev min gamla kamera som hastigt zoomar in trädtopparna genom fönstren

Ska nu visa min gamla kameras zoomförmåga det här är normal avstånd

här är full zoom

Det här är min gamla vän som inte är så gammal ett 1.5 år har den på nacken ,fenomenal i alla lägen .lätt att sätt i fickan eller handväskan ,det behöver jag i jobbet när jag ska fota jobbuppdrag

Programmen är dom samma som i den nya kameran ,så på så vis är det lättare att komma in i systemet.med den här kameran har jag tagit 17000 bilder så jag undrar hur länge håller en så liten kamera .Har märkt att fokuseringen inte är den bästa nu .Ni kan förstå nu hur mycket jag fått jobba för att ens få en fågel på bild ,men zoomen är fantastisk på den här .

men nu till bilder från förmiddagen med min Canon Eos 500 D .Den har ju 15 megapixlar i stället för den andra hade 10
här har Selma sprätt i bena till o med tungan syns

 allting hade socker på idag det lär ha varit - 9 grader på morgonen ,men jag var ju inte vaken så tidigt ,jag hade ju sovmorgon.

Bergtallarna vid vägen fotade i frosten .
Hos mig är det nu värsta förkylningen på gång det började på fredagen,tungt är det ,värre än att föda barn (nej ,jag skojar ) alla har väl sett den reklamen. Imorgon börjar julöppningsveckan  så då är jag väl som vanligt på alerten .Snö lovas det till natten så få se om vi har det vitare imorgon . Ha en fin kväll !!

13 kommentarer:

 1. Tror knappast att du haft jobbigt att lära dig kameran för oberoende vad du tagit med är bilderna lika fina i mina ögon. Du skriver om fokuseringen och det är just vad jag har problem med också med min nyare kamera men jag är så fruktansvärt lat att läsa o lära så då blir det som det blir. Hur som helst, Talltoppen du hade var jättehärlig.

  SvaraRadera
 2. Canon Powerhot är en suverän kameraserie. Hade en tidigare med just den där långa zoomen. Mycket bra bilder fortfarande från din. Så härlig rimfrost ni hade borta hos er, här har det faktiskt regnat hela dagen. Dina ljusa rimfrostbilder gör att jag längtar efter lite kyla.
  Inte konstigt att musen lägger av hos mig, jag har ju lagt ut råttgift.

  SvaraRadera
 3. Underbara bilder allihopa! :)

  SvaraRadera
 4. Mange flotte bilder og det er jo alltid gøy med nytt kamera selv om en kan bli litt nostalgisk over det gamle.

  SvaraRadera
 5. Så skönt tillika med torrt före ute fast det blev litet kallt om fingrarna ;O) Sockerströ är fint på träd och blommor...

  Kram Gugi

  SvaraRadera
 6. Śliczne zdjęcia "pobielonych" mrozem roślin :-). Pozdrawiam

  SvaraRadera
 7. Jag tar ofta den gamla kameran som är väldigt bra i många lägen. Det gäller både zoom och bländaröppning. Men de har som sagt inte lång livslängd.
  Ha en bra dag! ♥

  SvaraRadera
 8. Härliga frostbitna bilder! Fick ni snö? Hos oss här i T-fors har vi ingen men vi får se om den kommer under dagen. Det skulle vara skönt med lite ljusare kvällar...

  Ha en fin vecka och krya på dig!

  Kram
  Sari från Puumuli

  SvaraRadera
 9. jättefina frostbilder, nette! lycka till med nya canonen, du visar redan så mycket fina fina bilder så hur fint ska det int bli nu med den nya kameran =)
  trevlig arbetsvecka!

  susanne

  SvaraRadera
 10. Trevligt att du skrev om dina kameror igen, jag har fortfarande inte skaffat någon ny.....men det börjar bli verkligt hög tid nu. Får se vad det blir, kanskek har tomten någon med sig.
  Du tar fantastiskt fina bilder med vilken som, det är ju ställt utan allt tvivel.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 11. Hej Nette!
  Härliga frostbilder här hos dig också! Nu har vi inte haft någon frost sedan sist (ons förra veckan).
  Måste fnissa lite, för vi har exakt likadana "väskkameror"! Fick min i julklapp förra året. :)
  Kram Pia

  SvaraRadera