Bloggintresserade lägg dig gärna som följare

fredag 25 november 2011

Min jul !!!

Fick för en tid sedan en Award från bloggen  valokinvalokuvat  en dam som tar helt underbara foton ,hon skriver på finska men ni kan gärna skriva kommentarer till henne på engelska ,hon brukar svara på kommentarerna på sin blogg.hon rör sig mycket här i Österbotten men jag har ännu inte kommit underfund med var hon är stationerad.Med den här awarden följer att man svarar på 8 frågor om sig själv och ger den vidare till 8 andra bloggare,Valokki  valde att berätta om sin jul ,så det tycker jag vi fortsätter med det är ju ett aktuellt ämne nu , och julen hinner vi inte berätta så mycket om när vi väl är där.
1 o 2  Julförberedelserna brukar starta  sista helgen innan julaftonen ,då ska julgranen in o alla dekorationer  färdigt städat ska det vara ,Om tid har funnits man hinner det man hinner med .Jag har ju jobb framför mig varje dag fram till julafton.Butiken har alltid varit stängd på julafton .Skulle inte själv kunna tänka mig att bege mig ut o handla på julafton.
3 Eftersom jag har doftallergi är en naturell julgran utesluten så vi har haft samma gran över 20 år nu ,men  alla år är det förändring i klädseln  senaste år var det vitt silver o rött ,få se vad det blir i år ,har börjat snegla på en helvit gran
4 den här julstjärnan har hängt i fönstret i många år  ,vissa saker har sin givna plats .Jag är som jag skrev i mitt förra inlägg förtjust i ljusslingor o allt som lyser så varje år kommer det hem något nytt på den fronten



5 Vitt o stilren t ska det vara. Stressar över julen gör jag inte ,Julafton då kokar jag risgrynsgröt på förmiddagen ,gör jultårtor av färdig deg ,får den underbara juldoften av nybakat i huset ,under tiden jag gör detta kokar jag ¨fruktsoppa¨ som ska sättas på risgrynsgröten .Det är en kräm gjord på torkade frukter som alltid kokas på julafton ,har så gjorts så länge jag kan minnas.Min mamma o pappa kommer alltid hit likaså mina svärföräldrar o min mans syster .På eftermiddagen äter vi lutfisk som är vår julmiddag till den hör vitsås med kryddpeppar ,gröna ärter, kokt potatis ,jullimpa med skinka på .Då är det jul

6 utegran har vi alla år ,vi behöver ju få fara ut i skogen o söka en gran det hör ju liksom julen till .Ni minns ju hur vackert vit kall, jul vi hade ifjol

Massor med lyktor tänds ute på julafton ,i år lär vi inte få tända några islyktor

7 Godisbordet var något nytt för oss ifjol ,det är nog en sak som kommit från bloggen till oss

 
blommor är ett måste

liksom ljusen

julklappar köper jag inte många ,men tycker det är roligt att ge paket.Selma är en som tycker det är roligt att få .Hon är den som väntar mest på paketen under granen ,här får hon sitt paket håller vacker tass också ,o sen ser ni på svansen .
8 En tradition som jag har är att varje år knyta av blåbärsris en girlang till öppna spisen där sätter jag också riktiga juläpplen.Så var i stort sett min julafton .juldagen  tillbringar vi hos svärföräldrarna ,julannadag hos mamma o pappa .så få se om den här julen blir annorlunda ingen vet.Jag har nog en dröm om att få fara bort från det hela till något ställe där man inte behöver göra någonting.                    Min lilla julklapp till er som får den här    awarden   är                                        Atelje Skogslyckan.......Blommor o kvistar..........Gudruns keramik......Livet på Vestergård.......Så vitt jag vet.............Paradiset Bergamon..........Snäckskalsdalen.... Rantamor ,på Näthinnan...........nu få ni ta emot den om ni vill ,men kul vore det om ni berättade om er jul!!!!!Trevlig lillajul om ni bor i Finland o annars trevlig första advent!                                                                            .

19 kommentarer:

  1. Ja det er da ingen tvil om hva som venter når en ser dine bilder :) Fine var dem alle sammen..

    SvaraRadera
  2. Vilken mysig jul du presenterar och riktigt fina bilder.
    Tusen tack Nette för att du tänkte på mig. Måste dock säga att jag har svårt att hinna med den.
    Kram till dig och en önskan om en fin helg.

    SvaraRadera
  3. Din jul är så vacker med fina traditioner! Ha en mysig lillajul!

    Kram Gugi

    SvaraRadera
  4. Åhhh så mysigt det ser ut.
    jag är också en sån som älskar att pynta och fixa till julen.
    Imorgon eller på söndag skall vi iväg och köpa en ny konstgjord gran.jag är inte allergisk men jag är så lat och hatar barr när julen är slut.
    Sen är det skönt att slippa vattna plus att det blir jättedyrt med levande gran Vi köpte alltid ädelgranar och då låg de på en femhundring.Mycket pengar att bara kasta iväg efter en tre veckor.
    Du är verkligen en snitsig människa Fina dekorationer och sånt.Det märks också på dina skyltningar.
    Grattis till Awarden...Den du är verkligen värd.
    Kramizzzzzz
    Finfina bilder både här i denna och den inunder.
    Mysig helg

    SvaraRadera
  5. tack du underbara nette för att du ville ge mig awarden! jag skall se om jag har någo bilder att sätta in =)
    du skriver så fint om din jul och visar så fina bilder!
    trötta inte ut dig alltför mycket nu bara, fast jag vet från det jag hade blombutik att det är långa dagar denna tid på året!
    kram
    susanne

    SvaraRadera
  6. Så roligt att läsa om hur du/ni firar er jul :) Fina bilder också :)

    SvaraRadera
  7. Vad kul att läsa om ditt julfirande! I år är det lite svårt att hitta julstämningen - +7 grader hade vi i går kväll och ösregn...

    Ha en skön helg!

    Kram
    Sari från Puumuli

    SvaraRadera
  8. Det var inte litet det där! Hoppas din jul blir likadan i år. Nu ska vi ändå försöka ta det lilla lugna i stressen! ;o)

    SvaraRadera
  9. Hej!
    Härligt att få läsa om ditt julfirande, ett julfirande som faller mig i smaken. Dina bilder är enastående vackra och förmedlar härliga känslor i kroppen.
    Ha en fin lördag!
    /Ingemar

    SvaraRadera
  10. Grattis till awarden, vad trevlig jul ni har hos er! Kramis semlan

    SvaraRadera
  11. Kul att läsa om din fina jul, Nette!
    Slogs av att vi båda hade numrerat bilder och nästan tagit likadana bilder på "vår" klassiska adventsstjärna! *fniss* Sen har vi också funderat på att övergå till fuskgran! Har alltid haft riktigt för doftens skull.
    Tack för din kommentar och trevlig 1:a advent till dig med!
    Kram Pia

    SvaraRadera
  12. Det var roligt att läsa om din jul, vi har alla så många olika varianter att fira den. Men på något vis är dom lite samma i alla fall.
    Och tack för att du tog med mig i gänget! Jag laddar och tänker!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  13. - Stämningsfulla bilder Nette !!!
    - Ha en trevlig Adventshelg !
    Hälsar Farbror Henning och Blondin-Ida...:o)

    SvaraRadera
  14. Hej
    Här var mycket fint att titta på!
    Och så Selma förstås!
    Trevlig Helg!!

    SvaraRadera
  15. Jag nappade direkt!! Tack så mycket!!
    Så vackert du har det hos dej med all jul!! Tror du skulle må riktigt gott i butiken jag besökte idag...
    Kram

    SvaraRadera
  16. Det var väldigt vackert :)
    Jag har inte så många sakar att pynta med och jag får hålla mig i skinnet för att inte sätta upp det redan idag ;)
    kram7Mimmi

    SvaraRadera
  17. kikar in här till dig, och finner en jättefin julkänsla, i din blogg.Vad fint..verkligen trevlig blogg...God kväll//Karina

    SvaraRadera
  18. Låter som om ni brukar ha en helt underbar jul, precis så där som den ska vara.
    Ha en skön söndag!
    Camilla

    SvaraRadera