Bloggintresserade lägg dig gärna som följare

fredag 28 september 2012

Höstfärger och tranor

Vackra blommor och blad är dagens tema pga det vackra väder som varit idag ,+12 grader inte så dåligt iför sista helgen i september,hade halva dagen ledig  för ett besök i stan .Passade på och tog några bilder i solljuset när jag kom hem .


Kom på några smultron 
Äpplen dom är vackert röda nu

 Det här är enda blommorna som blommar i rabatten

Inget blad men väl en påfågelsöga fjäril

Efter vägen till stan så far vi förbi  söderfjärden där alla tranor mellanlandar  på väg söderut,här står dom som en grå armé

dom har väl svårt att bestämma sig för vilken gate nummer dom ska använda.Det kommer mera bilder på tranorna senare .

Många hundra tranor såg vi där ,så ni som har möjlighet att besöka stället blir inte besvikna det är ju tusen och åter tusen som kommer dit .Såg att det är den här helgen då det kommer som mest varje år,det är en stor naturupplevelse bara att stå och höra ljudet från dom när dom lyfter .Man slipper så behändigt nära dom om man tar vägen till  Meteoria söderfjärden  som finns där på mitten .Tyvärr blir det inga solskensdagar framöver men dom är nog lika mäktiga att se i grå väder ,trevlig helg alla som tittar in ,Nette

15 kommentarer:

 1. Jag älskar höstens alla fina färger. Så många tranor det var på den åkern, min favoritfågel tror jag, stor och pampig.
  Trevlig Helg!

  SvaraRadera
 2. Å, det var så mycket så vet inte vad jag ska kommentera först! Men framför allt så blev jag så förtjust i höstbladen - ofta är ju de enstaka bladen så mycket vackrare än stora buskar och träd?
  Men sedan är ju lite avundsjuk på dig för att ha sett alla dessa tranor. Wow!
  Ha det gott och gläd oss vidare med dina fina bilder!

  SvaraRadera
 3. Så fint med alla tranor! Jag föreslog för sambon att vi skulle fara ut för att fotografera tranorna nu i kväll, men det blev inget av det. Det fanns en hel del annat på programmet ikväll, men kanske i morgon... Ha en fin fredagskväll!

  SvaraRadera
 4. Jag som var dit igår kväll och såg inte en enda :O( Kom underfund med att jag var för sent... solen hade just gått ned!

  Kram Gugi

  SvaraRadera
 5. Så vackert med dessa färgsprakande höstblad! Önskar att löven kunde få sitta kvar länge...
  Så spännande att få se dessa vackra fåglar i den mängden!! Har pratat om Hornborgarsjön, där de samlas i tusentals varje vår, men inte lyckats med besök ännu. Kvar på önskelistan! Fast Wasatrakten ligger ju närmare....
  Önskar dig en härlig fotohelg!!

  SvaraRadera
 6. Oj så många tranor! och härliga vackra höstbilder :)

  SvaraRadera
 7. Halloj där! Superbilder som vanligt. Jag har sett tranor flockas nu inför färden söderut...hur fasiken hittar dom ner till södern o tillbaka hit i vår??

  SvaraRadera
 8. Det är verkligen vackert ute i naturen nu... och dina bilder är så fina. Underbara färger på höstlöven!
  Har sett en del stora flockar dra förbi här och mindre flockar som rastar inte så långt ifrån där jag bor... mäktiga fåglar!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 9. Å så nydelig , jeg elsker disse høstfargene som gnistrer mot en.
  Traner ser jeg ikke her ,det er flotte fugler .

  God helg , Maritklem.

  SvaraRadera
 10. Flott serie med bilder av høstløv!! Alltid en opplevelse med så mange traner samlet, de vet å gi lyd fra seg :-)
  Rune

  SvaraRadera
 11. Så fort veckorna går och vilken tur att det dokumenterade finns kvar när tiden att titta in varje dag inte finns. Jag skulle gärna ha sett tranorna i Söderfjärden live, men får nu se dem hos dig. Kärleksörten skulle jag gärna ha plockat hos dig med! Ha en skön helg! ♥

  SvaraRadera
 12. Visst är det underbara färger ute nu! Fast jag har rätt många bilder från andra höstar ;) så det kanske inte är någon ide att fota mer! Tranorna gör rätt i att flyga söderut tycker jag...

  SvaraRadera
 13. - Halloj i nordost.
  - Dom är vackra höstlöven. Speciellt i motljus. Då
  riktigt glöder det om dom !
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 14. Så fint ljus i dina foton! Jag älskar hösten och dess färger och lukter, sen gillar jag vintern, våren och sommaren allra minst. Knäppt va? Sommaren fram till midsommar går an, sen tycker jag det blir för frodigt och varmt. Beror nog på mitt varma termostat i kroppen.
  Vi har haft varannandagsväder, idag var det regn så jag hoppas på uppehåll imorgon men vi donar mest i lägenheten så det gör inte så mycket.
  Kram och fortsatt trevlig helg

  SvaraRadera
 15. Så fina bilder..oj va löven eller ska man säga bladen? va fina..o många tranor såg ni.Ha de bra

  SvaraRadera