Bloggintresserade lägg dig gärna som följare

onsdag 5 december 2012

Klädda för kylan

Här  i Österbotten  är det så kallt att Alko till och med har satt byxor på sina flaskor .Trodde inte mina öron när min man sa att han köpt en flaska igår som det var kläder på den (det här är bra sort att ta i förebyggande syfte mot förkylningar med varmvatten och lite socker )Ett gott skratt fick jag när han tog  fram den  Hängslen på hade den .

Björkarna har fått kläder


Jag låter alla växter stå i trädgården dom blir så fina när det kommer snö på dom  ,det här var igår på morgonen



 Den här bilden tog jag när jag kom till jobbet

På eftermiddagen var det så här vackert

Soluppgång  ,nu är bilderna i fel ordning

 Efter en stund kom det mera snö

Julgranen mitt i byn

När jag ändå hade inriktat mig på mörkerfoto blev det några bilder hemma


Idag morgon var  -22 grader  så kallt  att vi fick inte värmen på jobbet att räcka till  endast 17 grader i butiken idag ,på golvet var det säkert inte mera än 10 grader . så det blir kanske att ta  och göra sällskap med den där med byxorna på (fniss) för att få upp värmen .Imorgon har vi ju vår bonusledigdag  självständighetsdagen så jag är ledig  för en en gångs skull kanske blir det marknadsbesök  eller något annat kul ,ha det fint alla som tittar in ,Nette

13 kommentarer:

  1. Härliga bilder, mörkerbilderna var ju verkligen läckra...här har det snöat med , men jag har inte haft möjlighet att fotografera så mycket tyvärr

    SvaraRadera
  2. Ha ha ... bra med varma byxor i dessa dagar!
    Idag har vi ju haft en strålande vacker dag
    som det syns på dina fina bilder!
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  3. Hihi.. det är bra att Alko tänker på sina produkter (och kanske kunder som ska hantera kallfrusna flaskor)... Strohrom är det allra bästa i förkylningstider och den lär vara av värre slaget den som härjar nu till jul! Såg nog genom fönstret hur vackert väder det var, gissa om avtryckarfingret värkte? Det lär ska ha snöat otroliga mängder med snö ute i skären idag, svårt att fatta. Jag jobbar imorgon som vanligt.

    Kram Gugi

    SvaraRadera
  4. vilka vackra mörkerbilder....kramis semlan

    SvaraRadera
  5. Vilka underbar bilder! Som dom bästa julkort jag sett!
    Och Stroh rum, på min tid, när jag var deporterad till Österrika för att lära mig tyska......, gjorde jag viss bekantskap med Stroh, men då, på den tiden var den 80%-ig och jag kan fortfarande känna lukten och hela msgsäcken vänder sig. Fast då tittar jag på dina bilder igen och åh, så fint.
    Agneta kram

    SvaraRadera
  6. En kopp te med Stroh rom i är jättegott. Lite citron kan man också ha....det fick jag i Österrike ett år. Sen var jag slalomspecialist i backen! //M

    SvaraRadera
  7. Kul grej det där med flaskan. Och vintern håller i sig ser jag på dina fina bilder.
    Kram/SA

    SvaraRadera
  8. Fina vinterbilder men jag tycker synd om dig ifall det är så kallt att ni måste ha kläder på rommen för att den inte ska frysa! :)

    SvaraRadera
  9. det är hårt när spritflaskan behöver kläder. :) Jag säger då det. 22 grader kallt? Nja det har vi inte haft än, men snöstorm har vi. :(

    SvaraRadera
  10. - Halloj i nordost.
    - Ja det var en ny variant av värmande kläder....
    - Fina bilder från kylan i norr !
    - Ha en fortsatt bra dag !!!
    Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

    SvaraRadera
  11. När t. o. m. spritflaskorna behöver kläder förstår jag att det är kallt. Frågan är om inte skönheten lindrar kylan lite. Bilderna värmer i alla fall mig.

    SvaraRadera
  12. Otroligt vackra vinterbilder från din hemtrakt!1 Å flaskan...påhittigt värre! Jag som trodde att inte sprit kunde frysa... däremot tycker jag absolut att du ska unna dej en kapsyl eller två...eller kanske rent av sy liknande rosa värmande byxor...?? Finns ju något numera som kallas OnePiece så du kan väl bli trendsättare för något nytt liknande...??!!
    Ha det så gott!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  13. Himla tjusiga bilder som vanligt. Jag tycker om att titta i tidningarnas nätupplagor dagen efter balen och se hur alla var klädda. Sen brukar det bli ett litet modereportage i bloggen, vi får se om jag får lust med det i år också.
    Ha det bra i kylan, kanske har det värsta gått över nu?
    Kram

    SvaraRadera