Bloggintresserade lägg dig gärna som följare

onsdag 16 januari 2013

Det kokar över i mitt huvud idag

Så här ser det ut på en kall kväll när det läcker lite värme från ett växthus .Det finns ju många av dom  i byarna här runtomkring.så här har det känts i mitt huvud idag när jag fick höra den mest pessimistiska nyheten på länge för vår by ,att min bank läggs ner  ,aldrig i livet har vi kunnat föreställa oss att en välfungerande bank bara får lägga lapp på luckan .Vart ska jag nu gå och sätta in mina dagskassor tror jag många med mig frågar sig idag ,fara till grannbyn  hm,,,,,,,,,,, över 30 km fram och tillbaka dit finns ingen rim och reson i det .Nyheten lämnar nog många med både munnen öppen och tappad haka .Allt detta bara för att vinsten borde vara större  ???????????????.Hur ska en landsbygd kunna fungera som en stad .Hur går det för alla pensionärer som inte har bil  och dator ,dom är redan utskrivna ur vårt samhälle .dom som byggt upp något som fungerat , raseras .

Omgivningen runt ett lysande växthus

Bäst att ta fram lite is för nu behöver jag kylas ner

 Bilderna är från söndagen


Man börjar nog känna sig som ett visset löv.
Som tur är lovas det kallare väder imorgon  ,jag tror nog att linjerna går heta ,Ja tänk vi har ju bredband här på landsbygden också ,Nette

11 kommentarer:

 1. Hej!
  Härliga vinterbilder, det ser nästan ut som växthuset brinner. Lägga ner banken, usch tänk så vinstdrivande allt skall vara. Som du säger så finns det snart ingen landsbyggd kvar för det går inte att bo där längre... Hoppas att det löser sig på något vis.
  Ha en fin kväll
  /Ingemar

  SvaraRadera
 2. Huset och björken var en riktig super vacker bild, för det gillade jag!
  Jag förstår att du kokar med en sådan nyhet...inte alls roligt.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Nä, fy så dåligt med nedlagda banker! De kunde väl dra ner på öppettiderna eller nåt i stället! Dina bilder här är ju jättefina dock...

  SvaraRadera
 4. Vi har det precis på samma sätt här med bankerna, vi måste åka 2,2 mil var väg om vi vill dit och för dom som har företag, så som du, är det ett elände med dagskassorna. Landsbygden försvinner, den är bara till för unga som har bil och som tycker det är jättekul att köra fram och tillbaka, fram och tillbaka......Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Det är helt otroligt vad de olika bankar håller på med .. vi är tvungen att ha vår lön på banken för det finns inget annat sätt att få sin lön på .. ingen arbetsgivare skickar ju ut en avi längre utan allt blir insatt på en bak .. där man får betala ocker priser för att ha sina pengar där.
  Det var så himla fina bilder :)
  kram :)

  SvaraRadera
 6. Det ser verkligen ut som eldsvåda, tur det bara ser ut så. Och detta med bankerna är så dåligt. I vår by/samhälle har vi inte längre någon bank, bara ett uttagsautomat. Fast vi har inte så långt till Jönköping så det går ju bra för oss som har bil. Och jag har inga dagskassor så egentligen går jag väldigt sällan till banken utan allt går via datorn. Men som du säger så har inte äldre människor dator och ingen bil heller kanske. Ska de uträtta ett bankärende så tar det en halv dag med bussen fram och tillbaka och lite väntetider. Usch!

  SvaraRadera
 7. Vissa av sk storbankerna lägger ner kontor, slutar med kontanter här i Göteborg också. Men ett undantag finns och det är Handelsbanken. En fantastisk bank som månar om oss "små" kunder och det tror jag de tjänar på i längden.....dvs man vet aldrig vem som blir framgångsrik företagare senare i livet. Det finns ett ordstäv som säger att om man är försäljare ska man vara väldigt artig mot all personal för nästa gång du kommer är han/hon kanske VD. //M

  SvaraRadera
 8. Så tråkigt för er...Häftig första bild iallafall, ser ut som det brinner...
  och den sista gillar jag mycket också, så vackert med det frusna lövet

  SvaraRadera
 9. Vi upplevde samma sak här för några år sen. Stor uppståndelse, protestmöten, men vad hjälpte det...?? De små näringsidkarna uppmanades att låta värdetransportföretag hämta dagskassorna, man försökte få det att låta som om man värnade om deras säkerhet, inte ha för mycket kontanter...men vad kostar inte det att anlita dom?? Alla gamla skulle skaffa sig bankomatkort...sen efter ett år tog de bort bankomaten också. Och...det är våra pengarna som bankerna lever av...Snart blir det madrassen igen...Känner verkligen medlidande med dej idag!!
  Ha en bra torsdag vännen!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 10. Jo visst e det för j....!!! Vi funderar skarpt på att föra över allt till den andra banken! Vi har använt oss tillsvidere av båda nämligen men nu får man nog "leidon"!
  Fina bilder!
  Kram

  SvaraRadera