Bloggintresserade lägg dig gärna som följare

tisdag 12 mars 2013

Snökanon eller ett sju hel..... snöfall


Snökanon brukar det kallas när det kommer nederbörd över öppet vatten som ger super mycket snö .Jag trodde det var dimma när ja steg upp i dag  morgon men vid en närmare titt såg jag dom snötyngda träden  .Ojdå var min första tanke  jag som skulle köra till min massage

 Nåja jag klädde mig och gick ut  snön gick till knäna  ingen hade plogat varken stora eller små vägar ,bilen fick jag ut ur garaget efter att ha misshandlat dörren  .Snön tog i under bilen hela vägen ner till byn  sedan följde ännu oplogade vägar med en mitt sträng som var ca 60- 70 cm hög på sina ställen  ingen sikt man såg inte bilar framför  på radion uppmanade man oss att hålla avstånden ,det är inte så enkelt när man inte ser framförvarande bil fast den var nära så det var väldigt spännande om man skulle få en smäll i baken eller att man körde på framförvarande bil 

 Här kom speglingar från kökslampan med


Trappan till min butik  orkade inte ta bort all snö det var ungefär en halvmeter  framför trappan plogning kom ca kl 11.00

Så här har det sett ut hela dagen

den här bilden tog jag ungefär kl 12 min bil hade då fått  2 avborstningar den som står parkerad närmast i bild har stått där hela natten  .när jag for hem så gick det snö upp till lyktorna på bilen  ,det sägs att vi är med dom värst drabbade  ca 60-70 cm snö har det kommit och nu har vinden ökat då vägarna drivar igen  , igen 
Lite mera solbilder från  lördagen

Som ni ser fanns det nästan ingen snö då

Is i olika former Hoppas det är lite lugnare på väderfronten imorgon så jag får se några kunder också . Idag kom det mera varor så titta in på mitt dagsverke idag med upp packning och prisättning ,och pressning  HÄR ,ha det fint alla ,nette

16 kommentarer:

 1. Oj då säger jag också! Såg just på nyheterna, där de sa att det kommit massor med snö där uppe hos er. Ni har faktiskt fått mängder med snö. Visst önskar man det skulle ta slut nu - både snön och kylan.
  Ha det så bra! Kramar, Mona

  SvaraRadera
 2. Ja i såna här snöoväder vill man, och borde man, inte ge sig ut i. Men måste man så måste man. Det var verkligen spännande att sitta bakom ratten i dag och glad får man vara över att det gick bra. I morgon däremot tror jag att det lovas sol :)

  SvaraRadera
 3. Jösses va snö ni har fått, nej så där mycket har inte vi fått,
  mest att det yrdeomkring och blåste,
  men nedåt Övisktrakten fick dom desto mera 30cm!!!
  Näe nu är vi less på snön...fyvale !!!

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
 4. Huualigen vad mycket snö ni har fått. Vi längre norrut har inte alls fått så mycket, kanske 5-10 cm. Alldeles tillräckligt, tyckte jag. Tur att du kom dig helskinnad fram längs vägarna.

  SvaraRadera
 5. Åh fy för så mycket mer vinter! Tur du kom fram dit du skulle med bilen.
  Till och med längst ner i Sverige hade det kommit ett par dm snö igår!
  Verkar som vi kommit in i en ny istid istället, -14 grader i morse hos oss!

  Tack för din kommentar, Nette! Inte lätt att hålla reda på vad alla ska göra. :)
  Nu får jag ta det lugnt ett litet tag till och inte bära tunga grejor så såret går upp.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 6. Himmel och plättar så mycket snö!!! Såg att det kom en sån snökanon ti Ystad också men ni verkar ha fått ännu mer. Men så otäckt att köra bil en sån dag.

  Kram
  annika

  SvaraRadera
 7. Jag tror det är snökanon och så har elen hängt upp sig på nåt vis så det bara sprutar snö och snö och snö - det verkar ju helt sanslöst. Vi har ingen snö men en otrolig kyla, det är svinkallt överallt och hela tiden. Underbara bilder som vanligt.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 8. Vilket otroligt snöväder! Du måste ha en fantastisk bil, som kunde ta sej igenom
  så djup snö. Givetvis har chaffören nåt att göra med det. :)
  Var bor du, förresten?
  Underbara bilder av snökanonen!!!
  Ruth i Virginia (där det regnat hela dagen)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här i Finland är vi vana med det mesta ,vinterdäck med dubbar är ett bra alternativ i vinterväder ,,tack för din visit och välkommen åter ,Nette

   Radera
 9. Tack snälla vän för dina alltid rara hälsningar.Är ingen bra bloggvän nu för det är så mycket som tar min tid. Hoppas snart att det lugnar ner sig och att jag kan besöka din vackra blogg lite oftare!
  Kram och all kärlek till dig!
  Raina

  SvaraRadera
 10. Fantastic photos, winter can paint great pictures. Regards

  SvaraRadera
 11. Hej!
  Ja, wow vilken snökanon Kung Bore har varit ute med hos dig. Här snöar det för fullt nu med men inget i jämförelse vad du har.
  Ha en fin kväll
  /Ingemar

  SvaraRadera
 12. Ooops! Det var mycket snö. Här har det precis börjat men jag hoppas sannerligen att det inte blir lika mycket. Jag gillar snö och hade varit själaglad - i november. Nu vill jag att det blir vår.
  Ha det gott i snöriket!

  SvaraRadera
 13. Ojsan, där fick du så du teg, vilka snömängder, vi har bara fått ett par centimeter inatt! Avundas dig inte, verkar som kung Bore bestämt att nu ska det ner, det sista, innan våren kan komma! Har nog på sina ställen snöat i Sverige också, mest på västkusten tror jag.
  Det är ju onormalt kallt, o jag läste att det sattes nytt köldrekord för i vinter i Finland imorse med 38,2 huvaligen
  På med mössa och vantar så du reder dig
  Kram

  SvaraRadera
 14. Våren lar vente på seg hos deg også ser jeg, men det blir jo noe flotte bilder av det da :)

  SvaraRadera
 15. Flott stemning når sånne kraftige snøfall slår til men det følger litt snømåking på kjøpet!
  Snøkanon var et tøft ord for slike ekstremnedfall, tror jeg adopterer det ordet med meg til Norge :-)
  Forøvrig en flott og interessant rapport i tekst og bilder fra snøkanonen!
  Rune

  SvaraRadera