Bloggintresserade lägg dig gärna som följare

fredag 26 juli 2013

Fiskrökning

 Abborre på gång ,bilderna är från senaste  vecka .Men nu är det på gång igen grannarna fick så mycket fiska att dom delar med sig  och vi fick också några .Badabborrar kallas dom som kommer i rikliga mängder då det är så här vackert väder

Renhållningsverket på gång som tar tillvara fiskrenset

 

 Så här ser det ut när abborrarna ska in i rökugnen

Salt laken är blandad

 

 Här har en fått en del mat och då ska alla andra ha samma bit

 

 

 

Nu är fisken färdigrökt och satt i saltlaken ,Serveras med knäckebröd och smör som tillbehör
Puh ,man får inte låta om sig då det är varmt men  nu räcker det ,32 på verandan som mest nu ikväll .Ännu varmare i morgon .Trevlig helg ,Nette

7 kommentarer:

  1. Så gott med rökt fisk! I dag har det varit en härlig dag att befinna sig vid havet. Ha en fin fortsättning på helgen!

    SvaraRadera
  2. Länge sedan jag ätit rökt fisk. Sambon har inte fått semester ännu, så här får jag bara skrota på för mig själv. Men kanske när (om) han får semester, då kanske vi sätter ut några nät.
    Nu får vi allt njuta av sommarvärmen! Ha ett fint veckoslut!

    SvaraRadera
  3. Jättegott med rökt fisk,tänker fira våran 45:åriga bröloppsdag på Nabbens rökeri i morgon!

    SvaraRadera
  4. Fresh og fin fisk; sikkert veldig god også :)

    SvaraRadera
  5. Så gott!! Vi har varmt med här idag med en o annan regnskur som behövs

    SvaraRadera
  6. Hej
    Det låter verkligen härligt med nyrökt abborre. Fisk kan man ju aldrig få nog av vare sig på kroken eller på tallriken i alla dess former.
    ha en fin lördagskväll
    /Ingemar

    SvaraRadera