Bloggintresserade lägg dig gärna som följare

onsdag 11 april 2018

Flyttfåglar och vinterföre

 Igår kväll var vi ut på fågelspaning ,var först på den vanliga rundan till Vägvik men där är det full vinter ännu ,och vägen i så dåligt skick att det var som att köra i en potatisåker. Stannade på strandvägen på tillbakavägen för jag tyckte mig se tranor på åkern, men tji fick jag det var 3 rådjur . Svängde av efter Slätvägen den var sådär ifråga om det gick att köra där men vi tog chansen . Då såg vi rådjuren från annan vinkel då var dom 4 . Det var livat på åkrarna svanar ,tranor ,gäss och tofsvipor . Det flögs över allt .Svårt att hinna med svanarna när dom kommer som har bra fart på vingarna . - 10 grader senaste natt ,det är nog svårt för dom nyanlända ,vi hade grönsiskor vid serveringen idag också .

 

 

 

 

 Hann med på bild

 Dom 4 rådjuren 

 Tranorna kollar väglaget 

 

 

 

 

 

 

 

 Massor med svan

 Sångsvan

 Gäss
Ha det fint alla som tittar in ,Nette

5 kommentarer:

 1. Fina bilder som vanligt. Men oj, så mycket snö. Och -10 gr - då ska inte jag klaga över nollgradigt på nätterna. Men gör det ändå.

  SvaraRadera
 2. Va, ni har ju nästan ingen snö!...

  SvaraRadera
 3. Ja nog fryser flyttisarna om fötterna ännu. Men de lockas förstås av ljuset även om jag läst att de på sina håll är ett par veckor sena i år. Läste förresten idag att det blev fullt pådrag på räddningstjänsten när någon larmade om flera älgar som låg ute på sjöisen. När väl hjälpen anlände visade det sig att de inte gått ner sig genom isen alls, utan låg och solade ovanpå isen i den strålande solen! Haha, solskenshistoria! Ha en fin fortsättning på helgen bland alla fjäderklädda vänner

  SvaraRadera
 4. Great article..I am looking so forward to your blogcomment and
  I love your page on your post.. That is so pretty..
  ดูหนังออนไลน์

  SvaraRadera