Bloggintresserade lägg dig gärna som följare

söndag 7 oktober 2012

Söndagsvandring i vårt blöta landskap

På morgonen gick jag ut och  fotograferade vår  blöta  värld såg fåglarna hade bråttom med rönn maten ,så jag tänkte passa på med fågelbilder jag ha nog sådana också men dom kommer en annan dag.

en trast i rönnen  får ni se

Jag blev nämligen fångad av vattendropparna igen

Och några löv


Grannens vackra träd

 Rönnarna som har bara bär och inga blad

 grannarnas vackra syrénhortensia

lönn i halvsol

 Dom gula lönnmattornaGrannens vackra träd igen 

 Snöbären hos vår närmaste granne

här skiner solen på framsidan av huset det regnar också

På baksidan av huset såg vi regnbågen

Så här varierat har vädret varit idag sol regn kan vi kalla det med betoning på regn
Här inne har det tvättats fönster och gardinbyte i full fläng .Däremellan var vi på fotospaning till grannbyn .Vattnet är fortfarande högt i  ån här i byn Längre söderut  är det mycket översvämmat nu ,många pratar om klimatförändringar ,fast det sägs att det här händer vart femtionde år  ungefär .Jag tror stora regnmängder och skogs dikningar här gör att det kommer stora vattenmängder från skogen ,inte går det att  dika träskmark för att vattnet ska rinna ner till havet någon stans tar det emot ,så fyll igen skogsdikena  .Ni som inte läser vår dagstidning kan se mera bilder  Vasabladet

15 kommentarer:

 1. Å, så fina bilder! Visst är det mycket vatten nu, även här. Fast nu har det inte regnat på några dagar, otroligt! ;)

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Ja, vilket elände det verkar vara däromkring med alla översvämningar. Man hade hoppats att hus skulle klara sig, men det ser olyckligt ut för en del. Vi får hoppas det blir uppehåll snart!!
  Fina dropp-bilder!
  Kram /Bae

  SvaraRadera
 3. Hej! Så soligt ni har haft det idag, i alla fall på den sista bilden. Så fint väder har jag inte sett här hos oss. Jag har också fotat regndroppar idag (hihi, ibland tänker man lika!). Nu får det gärna blir lite bättre väder, solen skulle gärna få visa sig lite mera!
  Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 4. Vakre høstbilder....for sannelig kan høsten være vakker.......men du har hart mye vann rundt deg.....hjelpe meg.....det regnet masse hos oss i natt, så når vi kjørte fra hytta idag, var det høy vannstand mange plasser.
  Bra uke ønskes deg også :)

  SvaraRadera
 5. Wauw, wat een prachtige natuurfoto's maak je. Ben voor het eerst op deze blog en kom zeker meer langs.
  Het is echt genieten!

  SvaraRadera
 6. Vackra höstfärger, men regnet...ja det har regnat o regnat här också men nu ett par dagar har vi haft riktigt fint "fotoväder"!

  SvaraRadera
 7. Trasten och regnbågen blir min favorit här.Härligt att vara ute i det vackra vädret och inspireras av allt det vackra som naturen bjuder på nu,inte sant?Hoppas på fler sådana här dagar.Batteriet behöver fyllas på till vintern...
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 8. Superfina höstbilder...det är en tacksam tid för oss som fotograferar. Det är ingen brådska...skall ju fylla ´frysen först :-)
  Imorgon börjar älgjakten hos oss.

  SvaraRadera
 9. Jag njuter verkligen av dina vackra höstbilder samtidigt som jag lider med er för allt regn ni fått inte kul för bönderna. Vår helg har gått i sorgens tecken, vi fick ta bort vår fina valp i fredags - ett mklt jobbigt men oundvikligt beslut. Nu letar jag ny valp.
  Ha en härlig dag.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 10. Et skikkelig flott knippe med høstbilder du presenterer her :)

  SvaraRadera
 11. Härliga bilder, gillar särskilt de svarta bären (aronia?) och regnbågen!! Här är det också väldigt blött, nu får det allt räcka med allt regnande... /Susanne

  SvaraRadera
 12. - Halloj i nordost.
  - Ett riktigt fint höstsvep. Med både starka färger och droppar efter regnet !
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 13. Så färgrika och vackra höstbilder!! Å regn har ni haft i helgen...bättre tur här alltså!! Tror nog som du, allt beror nog inte på klimatförändringarna...
  Du, det var ingen dum idé det där med bloggresa!! Men egentligen, man skulle kanske börja med att hälsa på varandra, det verkar finnas så mycket vackert att upptäcka, och gemensamma intressen har man ju också!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 14. Så njutbara höstbilder!! Lönnen och snöbären är ju bara såå ljuvliga!!Undrar om dessa växter klarar sig i Norrbotten?

  Men fy vad det måtte ha regnat! Jag har visst prickat precis rätt tid att hålla till västerut....

  SvaraRadera