Bloggintresserade lägg dig gärna som följare

måndag 17 december 2012

Julförberedelser 2 tomtarna

Vart tog tomten och det julröda vägen, jo till köket.Där håller det här gamla gänget till  ,dom  har fått hänga med i många år vissa av dom kanske börjar närma sig 35 år .

Lika livade varje år

I både krukor och på burkar

Högt och lågt .

Vi har ett staket mellan vardagsrum och kök då dom är i olika nivåer .Där har jag diverse prylar som åker in i skåpet när julen kommer för då invaderas det av tomtar .Många av dom fick jag av en dam som sålde gardiner till mig så den finns minnen med många av dom

Ni ser själva att vissa är så glada att få komma fram att dom står på händer

 

Tog en spegelbild här går trappan ner till vardagsrummet  ,amaryllisarna är ju gjorda av tyg

 

soffan med julkudden

Den här flickan har ju ett mål i sikte 24 december .
Nu börjar min kropp återfå sin normala kroppstemperatur efter dagens köld på jobbet .När jag kom dit  var det bara 10 grader i syrummet och 14 i affären  ,efter att ha ringt ägaren till huset satte jag på alla värmekällor som tänkas kunde .Oljebrännaren hade stannat, ingen hade märkt det eftersom alla som bor där plötsligt var borta.Ringde min man som är ledig från jobbet den här veckan att han skulle söka tjockare tröjor åt mig så jag fick klä på   lager på lager ,vinterstövlar på fötterna  och sedan bara att se glad ut ,för jag hade ju annons  i tidningen idag ,annars kanske det hade varit bäst att fara hem .När jag for hem ikväll var det 18 grader i affären för hela systemet stannade på nytt mitt på dagen så det blev ingen värme förrän mot kvällen . Tja ,det är bara motgångar ,men ha det så bra alla som tittar in ,Nette

12 kommentarer:

 1. Så fint du har pyntet og så mange artige nisser du har.
  Ha en fin mandag og ny uke, Marit.

  SvaraRadera
 2. Så fint du har pyntat med alla tomtarna, det är verkligen jul i ditt kök.
  Det är ett elände när man förlorar värmen, tur att du inte sålde snittblommor eller nåt sånt. Men frysa är inte roligt för det, men nu kanske det blir ordning på't. Hoppas det.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Stackare som fick frysa på jobbet :( Men varmt och mysigt ser det ut hemma hos dej iallafall :) Så fin den röda ljustaken är!

  SvaraRadera
 4. se då krypa tomtar upp ur vrårna, upp ur vrårna......vist är det mysigt att få julpynta, Alla mina tomtar är på plats nu, en del tycker jag har på tok för många tomtar, men det tycker inte jag.
  Julkram från Anne-Lie

  SvaraRadera
 5. Oj..då, inte kul att frysa en hel dag på jobbet. men bra om du börjar få normal
  kroppstemperatur nu.

  Så fint du har pyntat med tomtar. Själv har jag inte orkat börja pynta ännu.
  Kram Maj-Gun!

  SvaraRadera
 6. Oj där har vi en som håller tomtarna vid liv! Mina finns på vinden undangömda och bortglömda sedan något år tillbaka! Låter inte trevligt med kallt på jobbet, men det gäller att tänka positivt i alla lägen så att inte motgångarna tar överhanden! ♥

  SvaraRadera
 7. Vilka fina tomtar du har.....
  Får nog leta i mina gömmor, det finns väl några stycken.
  Trist när det går sönder när man behöver värmen, hoppas det reder sig nu.

  SvaraRadera
 8. Nä kallt på jobbet vill man inte ha, inte en hel dag! Hemma hos dig är det redan mycket jul. Jul tycker jag består av många julminnen. Den tomten köpte jag där och där, den fick jag av den och den... Jag har inte så många tomtar, men dom jag har dom kommer fram varje jul! Hoppas på varmare morgondag!

  SvaraRadera
 9. Jisses :-) Det var inte lite med julsakar du har, det såg väldigt mysigt ut :-)
  hoppas att allt är bra med dig :-)
  kram

  SvaraRadera
 10. Om någon förstår att du frös så lär det nog vara jag för jag hade säkert blivit en isklimp. När frusenheten biter sig fast så brukar den ju sitta i rätt länge. Gissar att du får ge järnet där på din affär så här års om tomtarna skall ha fyllt även mjuka paket i sina säckar.

  SvaraRadera
 11. Brrrrr det lät kallt det där. Hoppas du inte blev så kall så förkylningsvirus får övertag.....så jättefint du har i ditt hem och såååå många tomtar! //M

  SvaraRadera
 12. - Halloj i nordost.
  - Pyntat och klart !
  Får nog jaga upp mina tomtar från förrådet i källaren...
  Din blogg beter sig konstigt de sista dagarna. Tror det är
  snöflingorna som strular....
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera