Bloggintresserade lägg dig gärna som följare

söndag 28 augusti 2011

Lördag kvällens stjärnkrig

Hej på er,här har det firats ordentligt i helgen .På lördag kväll var det som det heter hos oss villa avslutning  det har jag varit med om att fira i snart 50 år.Sista helgen i augusti är det säsongavslutning på sommarstugan ,det firas med fyrverkeri  och tända eldar .Det var väl från början att skrämma bort allt ont som kunde drabba huset .Det här är någonting som växt så att nuförtiden kan man tro att det är krig på gång den här kvällen .
Nu var det ovanligt vackert väder på dagen 27 grader o mitt i natten 21 grader tala om tropisk natt ,ingen minns att det skulle ha varit så fint väder någon gång ,det brukar vara vanligt men vantar i vadderade byxor under raketuppskjutningen .Ingen vind var det heller,det brukar vara ett stort problem ,men i år var det rätta dagen ,idag är det full storm..

 Väntan på att solen ska gå ner

 solen tog en egen uppvisning ,kvällen till ära


 

Tyvärr blev det dålig kvalitè på bilderna ,det var så fuktigt i luften att kläderna klibbade på kroppen

Så fort solen gått ner började vi tända lyktor o marschaller säkert ett 50 tal

här packar sonen upp alla raketer det var ju en skottkärra full som vanligt.Det är han som står för den delen av programmet ,,vi som får överraskningarna

Det var så lugnt att det gick att ha tända ljus i kronan på verandan


 

att fota raketer är en stor utmaning ,eftersom slutartiden är längre än normalt så hinner man inte se det man fotar så det är intressant att se om man har något på bilden ,hade nog  ca tio av 150 som var svarta,övning ger färdighet

 

Här knäppte jag en bild med ISO3200 för att visa krutröken som blev tät över fjärden

Kul att se vilka konstverk som blev till med kamerans hjälp

Här är grannarna på andra sidan

som ni märker är jag ganska nära

Sparar en del bilder till imorgon .
Idag har det varit lika varmt som igår men hård vind .det är otroligt att gå i en ärmlös topp den här tiden på året.Hade  hem en del av dom äpplen ni sett på mina bilder ,det blåste ner stora mängder idag  ,så tack till grannen som låter oss få så mycket äpplen.   Ha det så bra ,Nette

12 kommentarer:

 1. En helt otrolig kväll och denna kommer vi nog att minnas pga den tropiska värmen och vindstillheten tror jag! Så ovanligt! Vackra bilder på fyrverkerierna!

  Kram Gugi

  SvaraRadera
 2. Hejsan!
  Det verkar som om ni hade en underbar kväll. Du fick jätte många vackra bilder, det där med att fotografera fyrverkeri är så svårt. Jag tror alltid att jag har fått många bra bilder tills jag kommer hem till datorn. Vilken solnedgång ni fick uppleva innan fyrverkeriet. Naturens egna "fyrverkeri".
  Ha en fin vecka
  /Ingemar

  SvaraRadera
 3. Suverene bilder!! Tror jeg må innføre en slik kveld i norge:))) Faktisk er jo dette noe å markere. Her har vi noe å lære!!!
  Nyt kvelden, klem fra meg:)

  SvaraRadera
 4. Fin villa avlutning med härligt väder. Men hos oss började det blåsa hårt ganska tidigt på kvällen.

  SvaraRadera
 5. Vackra bilder och fin och festlig tradition! Jag tror inte att vi i inre delarna av Finland hade den, kanske har den kommit dit sedan jag flyttade till Sverige för 40 år sedan. Men något som absolut borde införas i hela landet!

  SvaraRadera
 6. Jag kommer inte heller ihåg att det skulle ha varit så här vackert på villaavslutning de senaste 50 åren! ;o)
  Fyrverkerierna är det länge sedan vi lade av med.
  Ha en bra vecka! ♥

  SvaraRadera
 7. Det var verkligen villaavslutningen med det perfekta vädret! Precis som du skriver så brukar man få vara väldigt varmt klädd när raketerna ska skjutas...

  SvaraRadera
 8. Härliga bilder. Det med den stora solen är helt fantastisk och bilderna på fyrverkerierna blev ju jättehäftiga! ha en bra dag :)

  SvaraRadera
 9. Alltid lika spännande att se vad du åstadkommit med kameran. Fantastiska bilder du har här och vilken ork du har att mixtra med kameran för att få olika färger och ljus. Mycket beundransvärt.

  SvaraRadera
 10. Det måste ha varit en riktig fin och underbar kväll :) så varmt har vi inte haft det under hela sommaren och de sista dagarna har det varit kallt och blåsigt .. så är är det höst känslor .. och det är jag inte så glad för.
  Det var jätte fina bilder du hade fårr här :)
  kram7Mimmi

  SvaraRadera
 11. - Hejsan Nette.
  - Att fotografera fyrverkerier är en utmaning. Men roligt när det lyckas.
  - Det här firandet med "villaavslutning" har jag aldrig hört talas om. Det är kul att få lära sig lite nya saker från andra ställen.
  - Härliga bilder i allafall från andra sidan vattnet !
  Idag regnar och åskar det på den här sidan....
  - Ha det så bra i nordost !!!
  Hälsar Farbror Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 12. Det var flotte bilder av en flott dag og kveld :)

  SvaraRadera