Bloggintresserade lägg dig gärna som följare

måndag 7 mars 2011

Selma 10 år idag

Hej på er igen , känner ni inte igen mig,det beror säkert på att dom förminskat mig ,skämt åsido ,här var jag inte många veckor gammal .Jag hittade snabbt en bästa vän här i huset ,lite skarp lugg har den (rotborsten)o kan ni tänka er vänskapen håller i än ,matte o husse kallar den för rotis.
Här har jag blivit lite större,matte har satt en grankvist över blommorna hon sådde så jag inte ska trampa på dom,jag vill smaka på alla blommor men då kommer matteeee,fast om jag försöker se så här oskyldig ut blir hon glad
Här har jag tagit husse i besittning ,o många sköna dagar på gräsmattan där man kan sova hur som helst o när som helst
 När jag blev större lärde jag mig klättra i träd ,lär inte vara normalt för hundar,det var så att dom envisades med att sätta alla pinnar som jag kom med ovanpå den här granen ,(det fick jag snabbt reda på ) så jag klättrade inne i trädet tills jag var så här högt uppe,men det var svårt att komma sig ner.
Vi är nu på det där stället dit vi far med båt o där har jag sköna dagar ,som här när jag vilar iden här gungande mojängen
och bada får jag flera gånger om dagen ,det är skönt när det kan bli så varmt med den här pälsen,
Bollen är en bra kompis ,men efter att ha sprungit hela dagen  är det skönt med en tupplur
se här fångar jag bollen med munnen sen kastar jag den tillbaka till husse
Så är det också skönt att vara ute med båten
Hemma har jag många filtar i min låda ,jag brukar dra alla över mig så jag inte ska frysa
Som ni ser är det liv i borsten ännu fast den är lika gammal som jag,
Ser ni att jag blivit lite grå runt nosen ,matte säger att man ser äldre ut när man är grå ,men annars är jag nästan lika fartfylld ännu ,fast matte säger att de första sex åren var värst,nu är det en aning lugnare.Tänk att jag lyckats leva i tio år ,det var lite kritiskt ett tag för några år sedan då blev jag opererad  och jag överlevde det också ,(hade svalt plastbitar från en leksak som jag tuggat sönder så den täppte till mina tarmar).annars har jag fått vara frisk ,dom säger att ett hundår är sju människoår   så då fyller jag egentligen sjuttio i dag ,ja åren går .Min ras lever normalt till 16- 17 år fast olycks statistiken är så hög så dom flesta blir 6-7 år,ännu har jag inte råkat ut för några större olyckor.Trevligt att ni tittade in på min stora dag fick lite extra godis idag.,Tass på er ! 

12 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Grattiskram till Selma! Tänk att hon är tio år... Det trodde jag inte! Galant är hon med på det mesta och kan t o m ratta bilar ;O) Verkligen ung för sin ålder!

  Kram Gugi

  SvaraRadera
 3. Selma er en voksen dame med sine 10 år:) Masse grattis med dagen:) BLir virkelig rasen så gammel som opp mot 17 år?? Jøss...
  Major har også spist en leke...et pipedyr. Men han kastet det opp ettr 1 uke...kunne gått riktig ille...vi viste ikke at han hadde spist det.
  Håper du får kake Selma, klem fra meg:)

  SvaraRadera
 4. Hej Selma.. trevligt att få "höra" lite om ditt innehållsrika liv.. mycket fart och fläkt ser jag. Ja nog är så att man ser lite äldre ut när de grå stråna kommer..! För min del så är det inte så mycket gråa strån som stör.. nää jag får rostiga strån jag!!.. Min matte säger att det beror på att mina tassar får svamp?.. Men svamp växer ju i skogen och inte på mina tassar.. Nää där har hon fel matten..eller hur? Jaja hur som haver hoppas du har en fin födelesedag och får många goa ben..eller vad du nu gillar.. nää nu ska jag ta en svängom med min älsklingsak för tillfället..en snögubbe som piper när jag biter hårt i magen på den..nu är det inte så mycket kvar av den..så det gäller och köra så hårt så det bara går ..matte har ögonen på den och innan man vet ordat av så har hon slängt den! Japp så är det här hos mej.. nu sticker jag.. ha de gött..kära Selam.. bästa hälsningar från Selma i värmlandsskogera.

  SvaraRadera
 5. Ops da.. lite felstavningar..aj du..det var tassen som slant där lite..men Selma ska det vara och ..glömde säga grattis.....

  SvaraRadera
 6. Vad mycket roligt ni hittat på med Selma under de här åren.
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Grattis Selma, det trodde jag inte att du var hela tio år så pigg som du är på mattes foton här i bloggen!

  SvaraRadera
 8. Grattis Selma <3
  Nydelige bilder av henne :)
  Klem.

  SvaraRadera
 9. Älskade Selma tack för alla fina bilder och berättelsen ifrån dig idag. Vad skönt att rotis också lever och mår bra.
  Grattis på din 10-årsdagen.
  Klappar och kramar:O)

  SvaraRadera
 10. Ett stort Grattis till dig Selma på din 10 års dag :) Det var härligt att få se några bilder på dig när du var yngre :)
  du har haft mycket hyss för dig ser jag :)
  hoppas nu att Matte och husse har köpt en massa saker till dig idag :)

  SvaraRadera
 11. Grattis till de tio åren, eller var det sjuttio! Hoppas dagen blev fin! ♥

  SvaraRadera
 12. Tänkte fråga hur länge en hund lever men så stod där 16-17 år. Hur dum får man egentligen vara.

  SvaraRadera