Bloggintresserade lägg dig gärna som följare

söndag 12 september 2010

Fönstertvätthelg

Igår efter jobbet tog jag mig an fönstertvätten o byte av gardiner,i vardagsrummet satte jag upp vita sidogardiner o en styvkappa med kardborrband upptill .Kappan är på linnebotten med vita broderier på,eftersom vi har burspråk i vardagsrummet är det inte så många valmöjligheter när det gäller gardiner.

 Det ser ju ut som om jag skulle vara uppe o flyga när jag fotograferar ,det beror på att huset är byggt med en nivåskillnad på 70cm mellan vardagsrum o kök/korridor. Det är nog Selma som syns på soffan hon ligger o vaktar en strumpa hon lagt beslag på.

 På bordet i vardagsrummet har jag en sån där, nöden är världens bästa uppfinnare,det var en jul jag skulle göra ett blomarrangemang o  hade ingen passande skål ,då kom jag på att jag hade en oanvänd chipsdipp skål.Den är perfekt med sina olika avdelningar att sätta små krukor i efter årstid o behov. 

Nu hamnade druvklasen med äpplen dit.

Vid den andra soffgruppen har jag ett litet bord där jag för flera år sedan gjorde detta arrangemang som består av konstgjorda vindruvor o äpplen o min egenhändigt gjorda kronärtskockor (gjorda av satinband på frigolitägg)

 En rönnbärskrans gjorde jag av bären från ön,den hänger nu på vår ytterdörr.

 Så här ser köksbordet ut när jag är på den kreativa sidan.

 En av mina fjolårs orkideer har satt knopp under sommarferien ute på verandan det är bara att tacka o ta emot.
Har ännu inte färdigstädat men det behövdes en paus i arbetet o så är jag ju lite nyfiken på vad ni andra gjort under helgen.Här har det regnat hela dagen o ser ut att göra så hela veckan,så det blir inneaktiviteter framledes.

6 kommentarer:

 1. Oj, du påminner mig om att det är dags för min del också med fönsterputs :)
  Vackert hem!
  Vacker dörrkrans med rönnbär! Jag får lov att kliva högt för att nå några klasar rönnbär, så ingen r-bärskrans i år för min del, men kanske av ngt annat material.
  Ha en fortsatt trevlig kväll! /Bea

  SvaraRadera
 2. Så koselig stue du har.
  Vår lille vovs elsker også sokker.
  Det var så smart med chipsdippskålen og
  nydelig arrangement og rognebærkrans du har laget.
  Her og regner det, har vært innevær hele helgen.
  Holder på med et maleprosjekt, men det ble mislykket. Ikke alltid det blir slik en har tenkt.
  Ønsker deg en fortsatt fin søndagskveld.
  Klem fra Mio

  SvaraRadera
 3. Så roligt att få besöka dig i ditt ljusa fräscha vardagsrum! Vackra arrangemang och dörrkransen är riktigt höstfin!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Den røde kransen er helt vidunderlig. Er den ekte? Hvordan henger alt sammen? Ville bare ønske deg en deilig uke og tusen takk for hilsen på dagen min.
  KLEM

  SvaraRadera
 5. Tack för den titten! Fönstertvätt tycker jag vi hade här nyss, men behovet har en tendens att upprepas. Snyggt o prydligt, men vilken tur du visade det kreativa bordet! ;o) Ha en bra måndag!

  SvaraRadera
 6. Fönstren ja...de är nog tvättade och gardinen bytta, men varför känns det som att det är dags snart igen. Så fint du har det, kardborrupphägning är ju en fiffig lösning!
  Vi har plockat och rensat lingon, kokat lite sylt osv. Annars tycker jag att helgen passerat utan störrre bravader, slöväder på söndag.
  Hoppas veckan blir fin
  Marianne

  SvaraRadera