Lördagsmiddagen ,älgköttfärs tillredde jag på följande vis, jag blandar köttfärsen med salt,svartpeppar en pressad vitlöksklyfta 3-4 ägg(500gr kött) sen lägger jag hälften av köttet i en muffinsform ,ovanpå detta strimlad bacon ,ost(valfri sådan) persilja el färska örter ,sedan resten av köttet ovanpå, |
ovanpå brukar jag sätta riven ost så att det hela inte blir för torrt,in i ugnen 175 grader 20-30min |
så här ser det färdiga resultatet ut ,behändigt med muffinsformen håller värmen bra , efter att den kommit ur ugnen kan man sätta folie över för att hålla värmen ,perfekt bjudmat. |
til det här drack vi vinet,Alamos,Malbec,passar bra till vilt, |
tillbehör till köttet ugnsrostad potatis,morötter o palsternacka. svartvinbärsgelè o vitlöksfyllda oliver |
Selma fick byta halsband i går nu är det reflexbandet som ska fram då det börjar bli mörkt på kvällarna,ha en bra dag! |
Tack för receptet! Det verkar vara ett lätt recept och sådana gillar jag! Går säkert att göra med vanlig köttfärs också eftersom vi inte har tillgång till älgkött. Inga älgjägare i släkten, tyvärr...
SvaraRaderaKram Gugi
Låter gott, skall spara detta recept, svärsonen skulle komma förbi med älgkött-
SvaraRaderaHa en fin söndag
Deilig mat! Jeg ville nok ha stått som hunden, forventningsfull!
SvaraRaderaLåter jättegott, perfekt att använda muffinsformen till biffarna!!
SvaraRaderaHa en skön söndag!
Kram Margot
Oj, detta ser ju bara för smarrigt ut!
SvaraRaderaVi har ju också massor av kött i frysen nu, så kanske jag får ta och skaffa mig en muffinsplåt och testa ditt recept.
Vi har köpt en reflexväst till Bosse nu, funderar på att köpa eller sy en väst som är lite vadderad, han är ganska frusen av sig. Men det måste ju vara något diskret så inte gubben behöver skämmas på kvällspromenaden.
Marianne
Tack för receptet, det skall prövas.
SvaraRadera